Som medlem får du 8-10 nyhedsbreve om året med aktuelle klubfordele og -tilbud og inviteres til et årligt særarrangement eksklusivt for medlemmer. Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Kulturklub Rudersdal logo

Nyt fra Kulturklub Rudersdal i en tid med coronavirus

Foto: Coronavirusset
Kære medlemmer af Kulturklub Rudersdal  
 
I det seneste nyhedsbrev skrev vi, at vi håbede at vende tilbage med klubtilbud til maj. Det står nu klart, at det desværre ikke bliver tilfældet. Selvom Danmark måske så småt åbner igen efter påske, så ved vi endnu ikke hvordan. Det betyder, at der formentlig kommer til at gå et stykke tid inden vi igen kan tilbyde fx foredrag og koncerter, som samler mange mennesker.
 
Hold ved. Og hold ud
I Rudersdal kommune støtter vi op om myndighedernes udmeldinger.
 
”Hold ved. Og hold ud”, sagde statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde mandag den 30. marts, hvor hun forsigtigt stillede i udsigt, at der formentlig efter påske kan ske en gradvis åbning af Danmark. Men hun understregede samtidig, at det kræver, at vi ikke slækker på kravene til os selv og hinanden. Snarere tværtimod.
 
De nationale udmeldinger er fortsat som følger:   
"Myndighederne fastholder deres udmelding om ikke at afvikle kultur-,  fritids- og træningsaktiviteter."
 
Vi håber, at vi fortsat kan stå sammen – hver for sig! Også selvom solen skinner, selvom det snart er påske, og vi savner hinanden. Rudersdal kommune bakker op om de nationale udmeldinger, og opfordrer alle til at gøre det samme. 
 
Inspiration samt hjælp/støtte
I stedet for at bringe kulturklubtilbud, hander dette nyhedsbrev derfor om kultur- og naturoplevelser, som du fortsat kan have glæde af i denne tid. Det handler også om hjælp og støtte, fordi vi står midt i en svært tid, hvor man både kan føle sig alene og have praktiske udfordringer ved at skulle holde sig isoleret.
 
... og tid til en quiz
Vi vil gerne forkæle jer lidt, og derfor har vi også strikket en lille quiz sammen, som I kan muntre jer med derhjemme. Traditionen tro er der fine præmier på spil, når Kulturklub Rudersdal quizzer. Se mere nederst i nyhedsbrevet.
 
 
Kulturklub Rudersdal udkommer som følge af situationen med corona ikke som normalt i juni, og klubben holder som altid sommerferie i juli og august. Vi starter på en frisk til september.
 
Pas på jer selv og hinanden - hver for sig!
 
Rigtig god påske fra Reprise Teatret, Birkerød Bio, Gl. Holtegaard, Rudersdal Museer, MantziusLive og Rudersdal Bibliotekerne
 

KUNST

Foto: Ib Geertsen: Tunneludsmykning, tunnelen under Kongevejen
I disse coronatider må vi finde nye veje til oplevelser, kunst og kultur, og der er mange muligheder for at opleve kunst i Rudersdal Kommune - også selvom alle kulturinstitutioner holder lukket. Vi har samlet mulighederne her. Kig med og få lidt kunst hjem i stuen - eller på din vej, hvis du bevæger dig ud for at strække benene og få frisk luft.
Bl.a. kan du alle hverdage læse om 'Dagens kunstværk', når kunstkonsulent Kathrine Thygesen gør os klogere på nogle af de kunstværker, som findes rundt omkring i kommunen. Du kan nyde dem hjemmefra - eller måske derude, hvis det er en skulptur i dit nærområde.
Se mere om kunst du kan opleve i en tid med coronavirus
 

HISTORIE

Foto: Hoteller langs Øresund - Axel Helsteds værk fra 1888
Lær egnens historie at kende ved at læse 'Dagens historie' - og/eller besøg mindesten og monumenter i Rudersdal Kommune.

Rudersdal Museer bringer hver dag en ny historie fra museets udstilling eller fra de mange monumenter og mindesmærker, som du kan finde flere steder i kommuenen. Du kan læse dagens historie på Rudersdal Museers Facebookside eller via linket nedenfor.
Læs alle dagens historier her
 

NATUR

Foto: Anemonetæppe i Geels Skov
Rudersdal har meget natur at byde på. Der er godt plads derude, fordi vi er så heldige at have mange skove og grønne områder i kommunen. Få frisk luft og naturoplevelser i skoven, på stranden eller på en af de mange ruter og stier, hvor du kan cykle eller gå en tur.
Ud i naturen - med afstand!
Der er også rig mulighed for at krydre en tur i naturen med kulturelle oplevelser - både kunst, historie og arkitektur.
 
Så derfor - tag ud i det fri - men husk at følge myndighedernes anbefaling om at tage hensyn, holde god afstand (2 meter) til de andre derude - og max være 10 personer samlet ét sted!
Oplev natur og kultur - sammen på afstand
 

HJÆLP OG STØTTE

Foto: redningskrans
Brug for hjælp og støtte?
Har du brug for hjælp eller støtte under de særlige omstændigheder, som coronavirussen har medført? I Rudersdal Kommune har vi udformet en lille guide over de mange frivillige tiltag, som er etableret lokalt og nationalt. Måske er der noget du kan få glæde af - fx har Røde Kors samlet et beredskab af frivillige, der står klar til at hjælpe ældre, særligt udsatte og personer i hjemmekarantæne med fx indkøb, samtale over telefon, pakke- og medicinafhentning, hundeluftning og andre praktiske gøremål. 
Her kan du få hjælp og støtte under coronakrisen
Hjælp til som frivillig
Er du ikke selv i risikogruppen, men rask og har lyst og mulighed for yde frivillig hjælp til mennesker, som enten er syge, i karantæne eller særlig udsat for at blive smittet med coronavirus? Der er flere muligheder for at hjælpe, fx ved at blive telefonven gennem Ældre Sagen.
Vil du være frivillig under coronakrisen - se mulighederne
 

QUIZ

Foto: Spørsmålstegn - skilt med lys
Svar rigtigt på 5 spørgsmål, så har du chancen for at vinde følgende lækre præmier fra vores kulturinstitutioner:
  • Et signeret eksemplar af Bogen 'Dødevaskeren' af Sara Omar (4 stk.)
  • Et 10-turs adgangkort (badearmbånd) til Birkerød Svømmehal og Rundforbi Svømmehal (3 stk.)
  • 2 fribilletter til Reprise Teatret (3 x 2  stk.)
  • 2 fribilletter til Gl. Holtegaard
  • 2 stk. fribilletter til koncerten med 'Everybody’s Talking' på MantziusLive den 20. oktober 2020 kl.20
  • 2 stk. fribilletter til foredrag med Knud Romer den 24. februar 2021 kl. 19
  • 'Rudersdal i Danmarkshistorien' - bind I og II af Rudersdal Museers tidligere leder Niels Peter Stilling
 
Spørgsmål
  1. Hvor lang er KulturSlangen?
    Få hjælp her: Læs mere om KulturSlangen - en lang og fem korte ture
  2. Hvem har skabt 'Dagens kunstværk' den 31. marts?
    Få hjælp her: Dagens kunstværk
  3. Hvad handlede Rudersdal Museers 'Dagens historie' om den 2. april?
    Få hjælp her: Vi har åbent selvom vi er lukket
  4. Hvor mange såkaldt "talende monumenter" finder du i Rudersdal?
    Få hjælp her: De talende monumenter
  5. Der er gratis og fri adgang til Gl. Holtegaards barokhave året rundt – men hvor stor er haven?
    Få hjælp her: Gl. Holtegaards barokhave



Sådan deltager du
Du svarer på spørgsmålene ved at sende en mail til kuturklub@rudersdal.dk.
Kopier evt. spørgsmålene ind i din mail, så du har dem, når du svarer. Eller skriv blot numrene, så vi ved, hvad du svarer på. Emnefeltet på mailen skal være 'Kulturklub Quiz'.
 
Sidste frist for svar er fredag den 17. april.
 
Vinderne får direkte besked på mail i løbet af den efterfølgende uge. I mailen får man besked om, hvordan man får sin præmie. Bemærk, der kan ikke vælges mellem præmierne.
 

Få inspiration til flere oplevelser

Logo: Oplev Rudersdal
Husk, du kan altid finde inspiration til oplevelser nær dig på Rudersdal Kommunes kulturplatform oplevrudersdal.dk.
 
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Oplev Rudersdal, så får du løbende inspiration på mail ca. hver 14. dag.
Logo: Oplev Rudersdal for børn
'Oplev Rudersdal for børn'
Har du børn eller børnebørn, så tilmeld dig nyhedsbrevet, og få alle de spændende og lærerige arrangementer sendt direkte til din indbakke hver 14. dag.
Oplevrudersdal.dk