Kulturklub Rudersdal logo

Kulturklub Rudersdal i marts måned

Matinéeforestillinger i Reprise Teatret, gratis drop-in i svømmehallerne,  forfatterforedrag med debat om kvindeliv, begravelse i jægerstenalderen, workshop om farver og smage, nordens største folkemusik orkester og forkælelse i Birkerød Bio.
 
Marts måned er spækket med gode klubtilbud til dig! Der er som altid inspiration til forskelligartede oplevelser med klubfordele, og i denne måneds nyhedsbrev giver vi dig atter mulighed for en række unikke oplevelser i dit lokalområde. Husk at spørge din ven/veninde, din nabo, din kone eller mand om de vil med. Marts måned bliver god!
 
Opfølgning på brugerundersøgelsen
Som lovet følger vi op på jeres mange tilbagemeldinger i forbindelse med den brugerundersøgelse, som vi sendte ud med januars klubtilbud. Det har været spændende og opløftende læsning - se hvad man kan konkludere nederst i dette nyhedsbrev. Og husk, vi er altid lydhør overfor input, ris og ros - skriv til kulturklub@rudersdal.dk.
 
 God fornøjelse i marts!
 
Med venlig hilsen,
Reprise Teatret, Birkerød Bio, Gl. Holtegaard, Rudersdal Museer, MantziusLive, Rudersdal Idræt og Rudersdal Bibliotekerne
 

Reprise Teatret

Foto: Emma
Rabat på matinée-forestillinger
 
Mandag den 2. marts til og med tirsdag den 31. marts
Reprise Teatret, Øverødvej 10-12, 2840 Holte
 
I marts måned kan du få rabat på Reprise Teatrets tidlige eftermiddagsforestillinger i hverdagene. Dvs. film som spiller kl. 16.30 eller tidligere fra mandag til fredag. I marts viser biografen bl.a. den nye genindspilning af 'EMMA'.
 
Du får...
20 kr. rabat.
Almindelig pris: 80 - 95 kr.
Klubpris: 60 – 75 kr.
Find og køb billetter her
 

Rudersdal Idræt

Foto: Dame i vand
Køb en entrébillet til svømmehallen, og få en gratis tur til drop-in 
 
I Rundforbi og Birkerød svømmehal
Rundforbi Svømmehal, Egebækvej 118-120, 2850 Nærum
Birkerød Svømmehal, Bistrupvej 1, 3460 Birkerød
Fra mandag den 2. marts til tirsdag den 31. marts i den offentlige åbningstid
 
I marts måned kan du tage i svømmehallen og købe en entrébillet og få adgang til ét af drop-in holdene i svømmehallerne. I Rundforbi svømmehal kan du prøve aqua fitness og aqua gym. I Birkerød svømmehal kan du prøve aqua fitness, aqua yoga, rygtræning og nakke-/skuldertræning.

Du køber din entrébillet i automaten, som står i hovedindgangen, og viser dit klubkort ved bassinkanten til underviseren.
 
Bemærk, i Birkerød Svømmehal skal du skrive dig på det hold, som du ønsker at prøve, når du ankommer i svømmehallen. Der hænger sedler for hvert hold i foyeren.
 
Du får...
En gratis time på ét af drop-in holdene ved køb af en entrébillet til svømmehallen.

Adgang til svømmehallen
Normalpris: 1-turs billet – Voksne 40 kr./Pensionister 25 kr.  

Adgang til drop-in inkl. entré
Normalpris: 1-turs – Voksne 80 kr./100 kr./Pensionister 50 kr./70 kr.
 
Klubpris: Gratis adgang til ét drop-in hold (ved køb af entrébillet).
Se mere om svømmehallens åbningstiders
Læs mere om drop-in holdene
 

Rudersdal Bibliotekerne

Pressefoto: Anne-Cathrine Riebnitzsky
Foredrag og debat: Anne-Cathrine Riebnitzsky og retten til et godt kvindeliv
 
Mandag den 9. marts kl. 18.30
Hovedbiblioteket i Birkerød, Stationsvej 38, 3460 Birkerød
 
Undertrykkelse af piger og kvinder. En opvækst i skyggen af psykisk og fysisk vold. Anne-Cathrine Riebnitzsky går tæt på kvinder og børns livsvilkår både i sine selvbiografiske og skønlitterære romaner.

Mød den prisbelønnede forfatter til en spændende aften, hvor der i anledning af International Kvindedag bliver taget afsæt i verdensmål nr. 5, som handler om ligestilling mellem kønnene. Efter foredraget kan du deltage i debat med Anne-Cathrine Riebnitzsky og forfatter og debattør Birgitte Baadegaard.

Forfatter og foredragsholder Anne-Cathrine Riebnitzsky har skrevet seks bøger og har bl.a. vundet de gyldne laurbær. Ud over sin uddannelse på forfatterskolen, har hun en baggrund som sprogofficer med udsendelse til Afghanistan i bagagen.
Birgitte Baadegaard er karrierecoach, debattør og foredragsholder. Hun arbejder med kvinders stilling i samfundet og har senest skrevet bogen ”ManiFEST for kvinder”.
 
Arrangeret i samarbejde med Soroptimist international Birkerød.
 
Du får...
20% i klubrabat på billetten.
Normalpris: 50 kr.
Klubpris: 40 kr.
 
Brug billetkode Kulturklubben ved billetkøb. Skriv koden først, inden du lægger billetter i kurv. Du kan tilføje billetkoden, når du har klikket på off/on knappen ud for "Har du en billetkode? inde i billetsystemet. Når den står på on, kan du tilføje billetkoden.
Køb billet
 

Rudersdal Museer

Foto: Kvinde med barn på svanevinge (skelet)
Kom til begravelse i jægerstenalderen - aftenomvisning på Vedbækfundene
 
Onsdag den 11. marts kl. 19
Rudersdal Museer, Vedbækfundene, Attemosevej 170, 2840 Holte
 
Vidste du, at der er eksempler på, at jægerstenalderens mennesker begravede deres døde med følelse, omhu og respekt? Og vidste du, at arkæologerne også har fundet dele af døde mennesker fra jægerstenalderen i skraldedyngerne?

Hør leder af Vedbækfundene Anne Birgitte Gurlev fortælle mere om dette paradoks og om meget mere på omvisningen. Rudersdal Museer byder også på et glas vin, vand eller en kop kaffe.
 
Tilmelding nødvendig på telefon 45 80 63 63 eller på mail til Vedbækfundene på vbf@rudersdal.dk.

Du får...
33% rabat på din billet.
Normalpris: 60 kr. pr. person, børn under 18 år gratis.
Klubpris: 40 kr. for medlemmer af Kulturklub Rudersdal.
Se mere arrangementet
 

Gl. Holtegaard

Foto: Gl. Holtegaards udstilling (væg med små billeder med farver på)
Popsicle Index Workshop med Margrethe Odgaard på Gl. Holtegaard

Tirsdag den 24. marts kl. 17
Gl. Holtegaard, Attemosevej 170, 2840 Holte
 
Har farver nogen smag? Kom og deltag i en spændende workshop om farver, smage og synæstesi på Gl. Holtegaard. Den prisbelønnede tekstildesigner og farveekspert Margrethe Odgaard guider os gennem et eksperiment med farver og smagssans, hvor vi skal undersøge, om vi er forbundne i et sanseligt fællesskab.

Workshoppen inkluderer en let servering.
 
Bemærk - der er et begrænset antal pladser, så køb din billet, mens der er plads på workshoppen.
 
Du får...
10 kr. i rabat på den normale éntrepris.
Normalpris: 95 kr.
Klubpris: 85 kr.
 
Køb din billet til Gl. Holtegaards arrangement på www.glholtegaard.dk eller på dagen på Gl. Holtegaard, hvis der stadig er billetter.
Køb billet
 

MantziusLive

Pressefoto:Väsen (SE) på MantziusLive
Oplev Väsen fra Sverige på MantziusLive
 
Lørdag den 28. marts kl. 20 (dørene åbner kl. 19)
MantziusLive, Johan Mantzius Vej 7A, 3460 Birkerød
 
 
Väsen, som er nordens største folkemusik orkester, kommer endelig tilbage til Danmark. Medlemmerne Olov Johansson på nyckelharpe, Mikael Marin på 5-strenget viola og Roger Tallroth på 12-strenget guitar har spillet sammen gennem 30 år.
 
Väsen har gennem intensivt sammenspil rendyrket deres lyd og scenenærvær til en grad, hvor de med deres legende og sublime samspil synes at trodse fysikkens love i en nærmest telepatisk kommunikation. Dybt forankret i generationer af den upplandske spillemandstradition sigter de altid mod nye musikalske mål. I dag er Väsen et folkemusikkens superband, som har publikum og tilhængere langt udover Sveriges og Europas grænser.
 
Du får...
15% på din billet.
Normalpris: 190 kr. inkl. gebyr
Klubpris: 160 kr. inkl. gebyr

OBS! KUN DØRSALG: Køb din billet i entréen mod fremvisning af medlemskort for at indløse rabatten (så længe billetter haves). Max. 4 billetter pr. person med medlemskort.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen.
Se mere om koncerten med Väsen
 

Birkerød Bio

Foto: Birkerød Bio
Bliv forkælet af Birkerød Bio, når du går i biffen
 
Hele marts måned
Birkerød Bio, Hovedgaden 34, 3460 Birkerød


Birkerød Bio giver vanen tro en gratis kop kaffe og et marcipanbrød ved køb af biografbillet til en film.

Du får...
En gratis kop kaffe og et marcipanbrød.
Normalpris: 37 kr. for kaffe inklusiv marcipanbrød
Klubpris: Gratis (ved køb af billet til en film). Vis blot dit klubkort.
Se programmet i Birkerød Bio
 

Opfølgning på brugerundersøgelsen

Foto: Mur med skilt med teksten
Generelt blev vi meget glade, da vi læste jeres svar på brugerundersøgelsen. Der var så mange positive tilkendegivelser - at vi bare må sige: Vi kan også rigtig godt lide jer!
 
Spørgsmål 1 – hvordan er du blevet opmærksom på Kulturklub Rudersdal? 
Ud fra besvarelserne kunne vi konkludere, at mange af jer er blevet opmærksomme på Kulturklub Rudersdal via Rudersdal Bibliotekerne, via hjemmesiden oplevrudersdal.dk - og ikke mindst når vi er ude og møde jer til fx Birkerød Morgenbord eller Vedbæk Havnedag.
Hvad der for os nok var det allermest interessante er, at I er rigtig gode og søde til at sprede budskabet om Kulturklub Rudersdal til jeres venner, kollegaer og familie. Bliv endelig ved med det - det er jo også hyggeligt at have nogen at følges med.
 
Spørgsmål 2 – hvilke medlemstilbud benytter du dig af? 
Om jeres brug af klubtilbud, så kan vi se, at I er vilde med at gå i biografen og også ret glade for forskellige typer omvisninger og ture i naturen. Der er imidlertid plads til, at I i endnu højere grad benytter jer af klubtilbudene. Derfor vil vi gerne opfordre til, at I gør brug af flere af klubtilbuddene og får nogle nye typer oplevelser - prøv fx en koncert på MantziusLive, en workshop på Gl. Holtegaard eller få nye input på biblioteket. 
 
Spørgsmål 3 – hvad synes du om formen på nyhedsbrevet? 
Hvad angår selve nyhedsbrevet her, så synes flertallet, at det er tilpas kortfattet, informativt og aktuelt. Det er vi glade for - det er netop dét, vi bestræber os på. En del skriver at nyhedesbrevet er med til at inspirere og giver et godt overblik – og så er I glade for at det kommer direkte i indbakken. Til det sidste må sige, at vi også er glade for, at vi kan se, at rigtig mange af jer læser med, når nyhedsbrevet sendes ud. Tak.
 
Spørgsmål 4 – input, inspiration, forslag til forbedring af tilbud eller helt nye tilbud
Der kom rigtig mange gode idéer og input - og tusind tak for det. Besvarelserne viste os, at I gerne vil have mere af det, som I er gladest for - ture i naturen. Det hænger godt sammen med, at mange var ret glade og tilfredse med det nuværende udbud af klubtilbud.
Der blev dog også nævnt forskellige temaer, som man gerne ville have mere af - fx motion, klima, fællesspisning og musikaftner. Mange af disse ting kan du i dag finde i andre regi end via Kulturklubben. Brug hjemmesiden www.oplevrudersdal.dk eller kig med her nedenfor:  
 
RudersdalRutens Univers (inspiration til ture i naturen på egen hånd)
Grøn Puls 60+ (ugentligt motionstilbud for 60+)
Musikaftener  (fx visesang, koncerter, fællessang)
 
Alle jeres gode idéer bliver sendt til kulturaktørerne bag Kulturkub Rudersdal, så de kan lade sig inspirere af jer.
Læs mere om Kulturklub Rudersdal
 

Få inspiration til flere oplevelser

Logo: Oplev Rudersdal
Husk, du kan altid finde inspiration til oplevelser nær dig på Rudersdal Kommunes kulturplatform oplevrudersdal.dk. Du kan også følge Oplev Rudersdal på Facebook - facebook.com/oplevrudersdal.
 
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Oplev Rudersdal, så får du løbende inspiration på mail ca. hver 14. dag.
Logo: Oplev Rudersdal for børn
'Oplev Rudersdal for børn'
Har du børn eller børnebørn, så tilmeld dig nyhedsbrevet, og få alle de spændende og lærerige arrangementer sendt direkte til din indbakke hver 14. dag.
Oplevrudersdal.dk